Свято мудрості, теплоти і щирості

Як відомо, наприкінці вересня та на початку жовтня на календарі збіглося одразу кілька дат: Всеукраїнський день бібліотек, День учителя, День музики і День людей похилого віку. Саме на честь цих свят працівники бібліотек для дорослих та дітей Попільнянської об’єднаної територіальної громади і організували свято, яке назвали «День мудрості».

– Мудрість об’єднує всі ці дати, - сказав начальник гуманітарного відділу селищної ради Володимир Шарандак, - і саме мудрість допомагає нам виживати у непростий нинішній час.

Власне, гостями і учасниками свята разом з працівниками бібліотек району були й люди старшого віку – активні читачі бібліотеки, вчителі, майстри народної творчості. І саме їм адресували найтепліші слова шани і вдячності ведучі свята – директор центральної бібліотеки Валентина Можарівська та завідуюча бібліотекою для дітей Людмила Пилипчук.

Гарною піснею вітали гостей колективи будинку культури, «Надвечір»я» та музичної школи. Окрему сторінку присвятили музиці і тим, для кого вона стала професією, тобто музикантам.

В залі була організована виставка робіт майстрів народної творчості, присутні співали задушевні пісні, просто спілкувались, жартували, ділились секретами молодості і розповідали про господарські премудрості. До речі, організатори свята подбали, щоб обстановка в залі сприяла цьому – свято відбувалося у затишному фойє будинку культури, де були накриті солодощами столики.

З цікавістю присутні переглянули книги ветерана праці, поета-земляка Бориса Остапенка. Приємно, що багато-хто вже знайомий з його творами і не приховував своїх емоцій:

- Його вірші про надзвичайно прості речі, що нас оточують, а сила слова така, що важко стримати сльозу, - можна було почути в кулуарах.

Насамкінець учасники свята вшанували подружжя Алєксєєнків – Юрія Герасимовича та Людмили Борисівни, які не так давно відзначили золоте весілля. Ювілярів привітали запашним короваєм, яким вони почастували всіх присутніх.

Словом свято вдалося на славу – надто ж бракує всім в нинішній стрімкий час душевного тепла, підтримки, доброти і просто спілкування.

Кiлькiсть переглядiв: 297

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.
Демонстраційний сайт Попільнянської центральної районної бібліотеки

вул. Б.Хмельницького, 7,
13501, Житомирська область, Попільнянський район,
смт. Попільня

Дата останньої зміни 19 Лютого 2020

Фотогалерея