Рукотворна краса для весняного настрою


У ПЕРШИЙ ДЕНЬ ВЕСНИ ЧИТАЛЬНИЙ ЗАЛ РАЙОННОЇ/Files/images/DSC04586.JPG БІБЛІОТЕКИ ЗАБУЯВ,РОЗКВІТНУВ СВІЖИМИ ЯСКРАВИМИ КОЛЬОРАМИ. ПРОТЕ НЕ ВЕСНЯНІ ПЕРВОЦВІТИ ВПЛЕЛИСЯ У ЗВИЧНИЙ БІБЛІОТЕЧНИЙ ЗАТИШОК. РОЗМАЇТТЯМ БАРВ ЗАГРАЛИ РОБОТИ МАЙСТРИНЬ, ЯКІ ПРЕДСТАВИЛИ ЇХ НА ВИСТАВЦІ «ДОБРИХ РУК – ПРЕКРАСНЕ ТВОРІННЯ». НІБИ Й МІСЦЯ В ЗАЛІ НЕ ТАК І БАГАТО, А ХОДИТИ ПОМІЖ ЕКСПОНАТАМИ МОЖНА БУЛО МАЛО НЕ ГОДИНУ. АДЖЕ КОЖНА РОБОТА ПО – СВОЄМУ УНІКАЛЬНА, В КОЖНІЙ СВОЯ РОДЗИНКА, І КОЖНУ ХОЧЕТЬСЯ РОЗГЛЕДІТИ ДО НАЙДРІБНІШОЇ ДЕТАЛІ, ВІДЧУТИ ЕНЕРГЕТИКУ ТА СПРОБУВАТИ ЗРОЗУМІТИ, ЯК ЗВИЧАЙНІ НИТОЧКИ, СТРІЧКИ, БІСЕРИНКИ МОЖУТЬ ПОЄДНАТИСЬ У ТАКУ КРАСУ

Першими на виставку завітали працівники галузі культури з усього району. Екскурсанти з цікавістю розглядали творіння майстринь Попільнянщини

- Тут і вишиті ікони Наталії Димчук та Валентини Курсон, і плетені з паперу вироби Нелі Сташенко, і картини з круп Оксани Грицюк. Лариса Шарандак та Людмила Чорна представили чудові квіти – заколки для волосся, зроблені зі стрічок та тканини, Ольга Когут – шаль, виплетену гачком. Учасники гуртка «Шарм» Парипської бібліотеки продемонстрували свої роботи із солоного тіста.

Окремої уваги заслуговують роботи в техніці «декупаж», створені вмілими руками Валентини Бабич та Олени Яценюк. Напрочуд вдало та зі смаком підібрані композиції змушували надовго зупинятись і милуватись цими чудовими витворами мистецтва.

Найбільше ж у залі було представлено вишитих картин – хрестиком, бісером та стрічками. І кожна зі своїм характером: дивлячись на одні – потрапляєш у зимову казку, на інші - у дикі прерії, одні картини загадкові і таємничі, інші – відкриті, сонячні… Їх авторки – Валерія Руликівська, Тетяна Джось, Людмила Ткачук, Людмила Курсон, Жанна Гринюк, Наталія Грицюк. А Світлана Дідус, окрім картин, поділилась з гостями виставки красою вишитих рушників та плетених серветок.

Щоб усі бажаючі могли на згадку про виставку власноруч спробували створити власну картину, у день відкриття Людмила Курсон провела невеличкий майстер – клас з вишивки стрічками. «Учениці» старанно виконували всі вказівки майстрині, і, зрештою, успішно зробили перші кроки у цій цікавій і досить ефективній техніці.

Виставка рукотворної краси у читальному залі тривала три дні. А четвертого березня перемістилась у районний будинок культури, щоб радувати своїми весняними барвами усіх бажаючих та дарувати кожному гарний настрій.

wym-1457613556946 - фото робіт

Кiлькiсть переглядiв: 301

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.
Демонстраційний сайт Попільнянської центральної районної бібліотеки

вул. Б.Хмельницького, 7,
13501, Житомирська область, Попільнянський район,
смт. Попільня

Дата останньої зміни 19 Лютого 2020

Фотогалерея